Sabancı Ailesi İmam Hatip Ortaokulu

Dadaloğlu Mah. 2631 Sokak No.1 Yüreğir/ADANA
Vizyon
Zihninde insana, düşünceye, özgürlüğe, ahlaka, tarihi ve kültürel mirasa saygıya dayanan bir "Din Öğretimi Anlayışı Taşıyan" bireyleri yetiştiren, bu anlamda marka olmayı ilke edinmiş bir kurum olmak.
Misyon
Doğru dini bilgiler ve çağın gerektirdiği becerilerle donanmış,kültürlü, başarılı, kendine güvenen,saygılı, kendi değerlerimizle birlikte insanlığın ortak kazanımları olan evrensel değerleri özümsemiş, yaratılanı "Yaradan´dan ötürü sevebilen, tabiatı tahrip değil imar eden, sorun değil çözüm üreten, farklılıkları doğal zenginlik kabul edip, bunlardan yararlanmayı hedefleyen fertler yetiştirmek için çalışan bir eğitim kurumuyuz".
Saatler
Pazartesi, Salı, Perşembe ve Cuma günleri 7 ders, 08:10-14:10, Çarşamba günleri 8 ders, 08:10-15:00. Her gün 5. ders saatinden sonraki teneffüs 30 dakikadır.
Ulaşım
Büyükşehir Belediyesi´nin 110-112-113-114-115-118 tabela numaralı otobüsleri, Kiremithane minibüsleri ve Kozan Yolu güzergahlı özel halk otobüsleri ile okulumuza ulaşım kolayca mümkün olabilmektedir.
Yerleşim Yeri
Okulumuz, Adana ilinin doğusunda yer alan Yüreğir merkez ilçesinde, Kozan Caddesi ile doğu istikametindeki demiryolunun kesiştiği noktadan 150 metre doğuda yer almaktadır. Okulumuz binasının kuzeyinde Eczacılar Odası Anaokulu, güneyinde Melikşah Anadolu Lisesi, doğusunda Dadaloğlu Bulvarı, batısında Kozan Caddesi yer almaktadır.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Okulumuz Adana il merkezine 6,2 km, Yüreğir ilçe merkezine 3,2 km uzaklıkta bulunmaktadır.
Futbol ve Masa Tenisi Takımları Mevcuttur.
Bilimsel Etkinlikler
Okulumuzda 2015 yılı itibariyle her yıl Tübitak 4006 Bilim Fuarları düzenlenmektedir. 2018-2019 yılı için başvuruda bulunulmuştur.
Proje Çalışmaları
Okulumuzda Hem STEM Atölyesi, hem de Robotik Kodlama Atölyesi açılmıştır. İnovasyon odaklı okul projesi kapsamında bu çalışmalar devam etmektedir.